Visszeres szövődmények, A visszér (visszértágulat) szövődményei | Solvena

A visszér komoly szövődményei

visszeres szövődmények

Hogy pontosan melyikre van szükség, visszér cipők szakorvos dönti el, aki figyelembe veszi az állapot súlyosságát. A fájdalom enyhítésének lehetőségei A visszértágulatokkal járó fájdalom igencsak meg tudja keseríteni az illető mindennapjait.

visszeres szövődmények

Szerencsére vannak olyan gyakorlatok és teendők, melyekkel mérsékelhető a kellemetlen érzés. Vénás értorna A vénás értorna nem csupán a fájdalomtól szabadít meg, de az olyan szövődmények kialakulásának kockázatát is csökkenti, mint a mélyvénás trombózis vagy a lábszárfekély.

A torna lényeges elemei a speciális légzőgyakorlatok, melyek a mellkas szívóhatását hivatottak fokozni, ami segíti a visszerekben a vér visszaáramlását, ezeket váltják a láb speciális tornagyakorlatai, melyek kihasználva az alsó visszeres szövődmények izompumpájának és a gravitáció hatását, szintén hozzájárulnak a vénás visszaáramlás javításához.

visszeres szövődmények

Fontos azonban, hogy a légző-és a tornagyakorlatok megfelelő sorrendben kövessék egymást. Érdemes visszeres szövődmények ebben gyógytornász segítségét kérnünk. Érvédő gyógyszer, mely jótékonyan erősíti a vénákat.

visszeres szövődmények

Egészséges életmód A rendszeres mozgás mellett egészségtudatos táplálkozással is sokat tehetünk azért, hogy vénáink állapota ne romoljon. A túlsúly már önmagában is veszélyt jelent lábaink egészségére, a zsírban és cukorban, finomított ételekben gazdag táplálkozás azonban csak súlyosbítja a problémákat.

visszeres szövődmények

Különösen ajánlott a C-vitaminban gazdag táplálkozás, mivel az erősíti az erek falát és javítja a keringést. Kutatások szerint a vér magas C-vitamin tartalma védi az érfalak izomzatát, megőrzi az erek rugalmasságát. Emellett fontos odafigyelni napi szinten a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is!

visszeres szövődmények

Ha valaki ülő- vagy állómunkát végez, érdemes ügyelnie arra, hogy időnként alaposan átmozgassa a végtagjait.

Fontos információk