Visszér grafika. Visszér és kapillárisok. Visszér típusok

A visszeresség öt leggyakoribb tünete

A visszeresség öt leggyakoribb tünete Trombózis is kialakulhat!

visszér grafika

Ezek oka többek között az erek szűkülete, meszesedése lehet. A vénák és erek állapota, elzáródása ultrahang Doppler ultrahang segítségével vizsgálható.

visszér grafika

Vizsgálhatóak az erek továbbá: terhesség esetén a méhlepény, a köldökzsinór és magzati érrendszer álapota. Mikor ajánlott az végtagi erek ultrahang vizsgálata? Az alsó végtagi artériák vizsgálata javasolt meszesedés, visszér grafika esetén, hideg, fázós lábak, lábak zsibbadásakor, lábikra fájdalma vagy görcse járás során, visszér grafika megbetegedés a felmenők között, alsó végtagon lévő fekély, már diagnosztizált érszűkület ellenőrzésére, javasolt érműtét előtt és után.

Alsó végtagi vénák ultrahang vizsgálata javasolt mélyvénás trombózis, visszérbetegség esetén.

visszér grafika

A véna ultrahang által információt kapunk a vénák általános állapotáról, a mélyvénák és a felületi vénák keringési viszonyairól, a mélyvénás billentyűk működéséről. Az alsó végtagi véna ultrahang ajánlott mélyvénás trombózis gyanúja esetén, visszeresség esetén, fájdalmas, visszér grafika, duzzadt lábaknál, felületes visszérgyulladás, lábszár fekély, visszér műtét előtt.

visszér grafika

Minden olyan esetben, ha korábban már diagnosztizáltak mélyvénás megbetegedést és kontroll vizsgálatot kérnek, valamint minden olyan esetben, ha a felmenők között visszér betegség fordult elő és csak enyhe panaszok vannak. Felső végtagi artériák ultrahang vizsgálata javasolt, ha artériás szűkület gyanúja merül fel a felső végtagon, jelentős különbség van a két karon mért vérnyomás értékek között, ha hidegek, kékesen elszíneződöttek a kezek, artériás elzáródás gyanúja van a felső végtagon, ami erős fájdalommal jár.

visszér grafika

Felső végtagi vénák visszér grafika vizsgálata az alábbi esetekben ajánlott: Mélyvénás trombózis gyanúja a felső végtagokon, fájdalmas, duzzadt kar vagy kéz.

További a témáról.

visszér grafika

Fontos információk